Vloerverwarming in combinatie met cv ketel

Vloerverwarming is een lage temperatuuroplossing. Bij deze manier van verwarmen stroomt er water door de leidingen van maximaal 55 graden. In tegenstelling tot traditionele verwarming, waar water van tussen de 70 en 90 graden stroomt. Vloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande cv-systeem met behulp van een speciale verdeler. De verdeler stuurt cv-water door een lange kunststof leiding, een soort slang die onder of in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als radiator. De warmtespreiding is niet alleen beter, maar door de relatief lage vloertemperatuur stookt u ook zuiniger. Traditionele vloerverwarming is één van de zuinigste verwarmingssystemen. Bij conventionele verwarming wordt de thermostaat al snel op 21°C gezet; bij vloerverwarming vinden de meeste mensen 19°C al behaaglijk. 

 

Vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp

Vloerverwarming werkt het best in combinatie met een warmtepomp. Dat komt omdat zowel de vloerverwarming als de warmtepomp met lage temperaturen werken, en dat is dus erg zuinig en dus ook goed voor u portemonnee. Daarnaast kan je de vloerverwarming met een warmtepomp ook koelen. Als u vloerverwarming laat installeren kunt u het beste met tegels, tapijt of pvc vloeren laten leggen. 

 

Heeft u nog vragen of wilt u advies over u woonsituatie of heeft u interesse in vloerverwarming in u bestaande Wooning, dan kan InstalCenter de Haan u daarbij helpen.